SPIRTOTIE DZĒRIENI

     Izejot caur Aktivatora magnētiskajiem laukiem, šķidrums iegūst struktūru, kas sastāv no atsevišķām molekulām, kas nav saistītas savā starpā ar starpmolekulārām saitēm.

   Visi spirtotie dzērieni ir etilspirta un ūdens maisījums. Spirta un ūdens molekulas spēj savā starpā veidot diezgan noturīgas starpmolekulārās saites, veidojot lielus molekulu sakopojumus (klāsterus). Vīnā, konjakā, uzlējumos (liķierī) molekulu sakopojumos iesaistās arī to vielu sarežģītās molekulas, kas šiem dzērieniem piešķir garšu, smaržu un krāsu.

   Spirtotie dzērieni, izejot caur Aktivatora magnētiskajiem laukiem, pilnībā maina savu iekšējo struktūru. T.i., iegūst šķidrumu, kurā ir dažādas molekulas, kas nav saistītas viena ar otru lielos sakopojumos (klāsteros).

alhohols ALKOGOL-RAZOBRANNIJ-300x225

    Atsevišķas to vielu molekulas, kas dzērieniem piešķir garšas īpašības, aktīvāk iekļūst garšas receptoru šūnās un pastiprina vīna, konjaka, uzlējumu (liķiera) garšas sajūtas lietošanas laikā, bet vodka kļūst “mīkstāka”. Alkohola toksiskās iedarbības laiku nosaka ne tikai tā koncentrācija asinīs, bet arī alkohola iesūkšanās ātrums caur gļotādu.

    Atsevišķas molekulas labāk iziet caur mūsu organisma šūnu membrānām. Tāpēc pieaug arī alkohola iesūkšanās ātrums un šajā gadījumā noreibšana notiek ātrāk. Pēc tam, kad alkohols ir iesūcies caur gļotādu asinīs, tas sadalās pa orgāniem un audiem, pie tam, sadalīšanās notiek ātrāk, jo atsevišķas molekulas ātrāk nokļūst organisma šūnās, nekā molekulu sakopojumi, kas savā starpā saistīti ar starpmolekulārajām saitēm. Pēc tam sākas alkohola sabrukšana – oksidēšanās, galvenokārt, aknās, saskaņā ar reakciju shēmu:

   Tādējādi, saīsinoties etilspirta oksidācijas laikam līdz acetaldegīdam, notiek vispārēja laika saīsināšanās, lai spirts pārvērstos gala produktos: ūdenī un ogļskābajā gāzē.

                     Augstākminētā kopsavilkums:

  1.  Spirtotie dzērieni, kas ir izgājuši caur, Aktivatora magnētiskajiem laukiem, iegūst struktūru, kas sastāv no atsevišķām, savā starpā nesaistītām molekulām.

  2.  Atsevišķas spirta molekulas labāk iziet caur šūnu membrānām, kas palielina to uzsūkšanos caur gļotādu, kā arī palielina to sadalīšanās ātrumu pa organisma orgāniem un audiem, t.i., noreibšana iestājas ātrāk.

  3.  Atsevišķas spirta molekulas ātrāk oksidē skābekļa molekulas līdz acetaldegīdam. Tas rada spirta ātrāku oksidēšanos līdz gala produktiem: ūdenim un ogļskābajai gāzei. Kas, savukārt, saīsina organisma alkohola intoksikācijas (saindēšanās), tajā skaitā paģiru laiku.

   Šai spirtoto dzērienu apstrādes metodei nevar būt rūpniecisks pielietojums, jo pēc 8-15 stundām starp atsevišķām molekulām atkal veidojas starpmolekulārās saites, un tās sāk veidot lielus molekulu savienojumus (klāsterus).

   Pēc fotogrāfijām ir viegli saprast, kā apstrādāt spirtotos dzērienus ar Aktivatora magnētiskajiem laukiem.

baner degviela

 ATSAUKMES